Különdíj a cukrász gyakorlatért és a legszebb díszmunkáért

A pékek után az ország legjobb pék-cukrász tanulói is összemérhették tudásukat a Pék-Cukrász Szakma Kiváló Tanulója országos versenyen. A megmérettetésnek ez alkalommal a szegedi Fodor József Élelmiszeripari Szakképző Iskola adott otthont március 17-20 között. Iskolánkat, a nyíregyházi Westsik Vilmos Élelmiszeripari Szakképző Iskolát két fiatal képviselte, Varga Erika Réka és Kiss Krisztián végzős pék-cukrász tanulók. Az írásbeli és a szóbeli fordulót követően a versenyzőknek pék gyakorlatból tepertős pogácsát és zsúr tepertős pogácsát kellett sütniük, cukrászatból pedig legyező tortát és Néró teasüteményt készítettek. A verseny csúcspontja a díszmunkák bemutatása volt.
A nyíregyházi versenyzők szépen szerepeltek, Réka az ötödik, Krisztián pedig a hatodik helyet szerezte meg. Mindketten túlszárnyalták a 71 százalékos álomhatárt, így végzett szakmunkásként jeles bizonyítvánnyal térhettek haza. Kiss Krisztián különdíjakat is átvehetett, egyiket a legjobb cukrász gyakorlatért, a másikat a legszebb díszmunkáért. A versenyzők teljesítménye Laczi László cukrász szakoktató valamint felkészítő tanáraik, szakoktatóik munkáját is dicséri.
A sikeres pék- és az eredményes pék-cukrász országos versenyt követően immár három westsikes diák fejezte be tanulmányait, valamennyien jeles szakmunkás bizonyítvánnyal büszkélkedhetnek.